У Луцьку відбувся мітинг-реквієм присвячений Чорнобилю

IMG_1656[1]Незабаром увесь світ носитиме скорботу у зв’язку з черговою річницею аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Палац учнівської молоді з цієї нагоди провів мітинг-реквієм.

Чимало школярів зібралось перед Палацом учнівської молоді, аби подякувати людям, які рятували весь світ від ядерної небезпеки та вшанувати їх пам’ять. Директор закладу Степан Сидорук розповів про історію аварії на ЧАЕС, внаслідок якої відбулось радіоактивне забруднення.

«Минуло вже 28 років, але й на сьогодні це найстрашніша радіаційна аварія в історії людства, яка зачепила долі людей. Вона показала і силу, і безсилість людського інтелекту», – зауважив він.

Вихованці Палацу та школярі розповіли вірші про страшну трагедію. Окрім того, на мітингу були присутні люди, які жили чи працювали в цій зоні, коли трапилась аварія. Усім їм подарували квіти.

З благословення митрополита Ніфонта участь у заході взяв голова єпархіального відділу Церква і медицина протоієрей Богдан Линник.

Священик побажав усім присутнім миру та злагоди, передавши благословення митрополита Ніфонта.

Анна Романченко з сльозами на очах розповіла про те, що проживала в Чорнобилі. Це було дуже гарне зелене містечко. Вона потрапила туди за направленням і раділа, адже всі говорили про те, що це перспективне місто, де видавали квартири і була робота. Однак одного дня зранку люди побачили, що до атомної станції їдуть пожежні з усіх районів Київської області. Згодом підтягнулась і військова техніка. Люди зрозуміли, що щось трапилось, але їм ніхто нічого не казав кілька днів. Була тепла весна, тож усі в легких платтях ходили по вулиці та плакали. Згодом усіх переселили. Анну Романченко відіслали до Луцька на автомобільний завод. Вона зазначила, що нікому не бажає більше пережити цих страхів та лихоліть.

Волинський Iнформацiйний Портал OnLine

Переглядів: 23

 
 
 
Перейти до панелі інструментів