Свяшеннослужителі подарували пасхальну радість важкохворим юним пацієнтам лікарняних закладів Києва + ЧУДОВИЙ ФОТОРЕПОРТАЖ

Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко), голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук, а також настоятель храму святих безсрібників Косьми і Даміана при Національному інституті раку протоієрей Євгеній Мільошкін подарували пасхальну радість важкохворим юним пацієнтам лікарняних закладів  Києва.

Цими світлими днями Церква відзначає велику радість Воскресіння Христового. Викупивши рід людський, перемігши смерть і пекло Господь приніс на землю також заповідь досконалої любові. «Я був хворий і ви відвідали Мене, бо що зробили ви одному з братів моїх менших – Мені ви зробили», – говорить Господь. А особливої уваги і любові потребують ті, кого важкий тілесний недуг спіткав у юні дитячі роки

З благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр (Драбинко), голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук та настоятель  храму святих безсрібників Косьми і Даміана при Національному інституті раку відвідали із пасхальною благодійною акцією дитячі відділення Національного інституту раку, Київської міської онкологічної лікарні та  Дитячий туберкульозний диспансер у Пущі-Водиці.

В усіх цих медзакладах митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр привітав юних пацієнтів та медиків із світлим святом Воскресіння Христового та переказав благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира. Владика  подарував дитячим відділенням  Національного інституту раку, Київської міської онкологічної лікарні та Дитячому туберкульозному диспансеру у Пущі-Водиці ікони святих Богоотців Іоакіма і Анни. Митрополит Олександр та присутні священнослужителі проспівали Пасхальний канон, поспілкувались із дітками та їх батьками, роздали іконочки у благословення та зробили їм солодкі подарунки – соки і шоколадки.

В свою чергу настоятель храму святих безсрібників Косьми і Даміана при Національному інституті раку протоієрей Євгеній Мільошкін подякував владиці Олександру за співпрацю і увагу до потреб онкохворих дітей.

«Ми проведемо ще кілька заходів, спрямованих на допомогу онкохворим дітям. Адже справи милосердя це те, чим повинна займатись Церква. Це – наше свідчення про Христа у дії», – пообіцяв митрополит Олександр.

«В нас є ще багато задумів щодо соціального служіння Церкви, і ці задуми в скорому часі принесуть свої результати, свої плоди. Вони вже їх приносять – це стосується допомоги незрячим, нечуючим, важкохворим, малозабезпеченим та пенсіонерам – ця робота це обов’язкове служіння, яке має нести Церква в суспільстві», – додав голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.

 У Національному інституті раку митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр подарував директору цього закладу Ігорю Щепотіну ікону святих праведних Богоотців Іоакима і Анни та факсимільну копію Луцького Євангелія XIV століття, та пообіцяв на цьому, або на наступному тижні звершити у храмі святих безсрібників Косьми і Божественну Літургію.  Владика також звернув увагу і на  дитячий хор цього храму, який потребує допомоги і пообіцяв вирішенню цієї справи.

До слова, він пообіцяв особисто забезпечити іконами та усім необхідним молитовну кімнату, яка вже скоро з’явиться у Дитячому туберкульозному диспансері у Пущі-Водиці.  При цьому  медичному закладі  планується звести також і каплицю.

«Коли запитуєш наших пацієнтів –дітей, що для них найважче, то вони відповідають, що це – не довге перебування у лікарні, не важкі  процедури чи операції. Це – нестача спілкування, спілкування із тим світом, що «за вікном» і тому ми щиро дякуємо Українській Православній Церкві за те, що вона приділяє увагу нашому закладу, що священнослужителі дали відвідали нас. дали можливість дітям мають можливість отримати цю радість спілкування, відчути любов, відчути, що вони не покинуті», – зауважив директор Національного інституту раку Ігор Щепотін.

«Служіння ближнім – це те, чим Церква і є, тим більше це стосується служіння страждаючим і особливо страждаючим дітям. Я дуже вдячний владиці Олександру за турботу та підримку наших чад», – додав настоятель храму святих безсрібників Косьми і Даміана протоієрей Євгеній Мільошкін.

ФОТОРЕПОРТАЖ

Переглядів: 12

 
 
 
Перейти до панелі інструментів