До Луцька прибув Благодатний вогонь

20 квітня, у День Світлого Христового Воскресіння – Пасхи, пасхальну Утреню та Літургію у Свято-Покровському кафедральному храмі очолив митрополит Волинський і Луцький Ніфонт, йому співслужили клірики храму.
Цього року, як це вже стало традицією для Волинської єпархії в пасхальнуніч до Свято-Покровського кафедрального храму прибув Благодатний вогонь зі Святого граду Єрусалиму. Цього року сходження Благодатного вогню в Храмі Гробу Господнього відбулось о 14-й годині у Велику Суботу, після чого Предстоятель Єрусалимської Православної Церкви Блаженінший Патріарх Феофіл ІІІ роздав його вірним.
Разом із паломниками у храмі перебувала делегація Української Православної Церкви на чолі з місцеблюстителем Київської митрополичої кафедри митрополитом Онуфрієм, яка, з благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Володимира, доставила Благодатний вогонь в Україну.
Із благословення Блаженнішого митрополита Володимира Благодатний Вогонь прибув і на Волинь. Клірик Свято-Покровського кафедрального храму протоієрей Олександр Федчук очолив поїздку у Київ, звідки він привіз святиню до Луцька.
Біля Свято-Покровського кафедрального храму митрополит Ніфонт запалив від Благодатного Вогню свічі, якими благословив віруючих, а згодом від них були запалені усі світильники храму та свічки і лампадки, які тримали вірні.

Варто зазначити, що голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук тричі був у складі делегації від УПЦ в Єрусалимі, під час сходження Благодатного Вогню.

Переглядів: 38

 
 
 
Перейти до панелі інструментів