РОЖИЩЕ. БЛАГОДІЙНА АКЦІЯ ДЛЯ НУЖДЕННИХ СІМЕЙ (ВІДЕО)

У вівторок, 1 квітня, у місті Рожище у приміщенні районного краєзнавчого музею відбулася благодійна акція для нужденних сімей. Священики спільно із владою району подарували дитяче взуття та соціальні набори для малозабезпечених родин району.

З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта  у заході взяли учась секретар Волинської єпархії протоієрей Микола Бондарук, голова Інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук, благочинний Рожищенської округи протоієрей Петро Іваничко. Від  влади були присутні  перший заступник голови райдержадміністрації Войтович Тарас Володимирович та  заступник голови районної ради Юрій Зіновійович Пироганич.

Директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  Олег Юрійович Шварцкоп проінформував присутніх, що на обліку центру, сімей які опинилися в складних життєвих обставинах перебуває 250  у яких виховується  570 дітей. З метою залучення ресурсів громади для адресної допомоги цим сім’ям налагоджена тісна співпраця фахівців із соціальної роботи РЦСССДМ з священнослужителями в районі, зокрема  під час проведення: благодійних акцій «Подаруй дітям радість Пасхи», до Дня Святого Миколая, районного конкурсу для дітей з особливими потребами «Повір у себе» та ін.

 Протоієрей Микола Бондарук закликав усіх присутніх дарувати радість один одному, адже творячи добро люди виконують найбільшу Божу заповідь любові і добра.

Протоієрей Валентин Марчук нагадав, що зараз період Великого посту, період коли особливо потрібно робити добрі справи, бо саме вони є свідчення віри.   ї

Отець благочинний наголосив, що одним із завдань Церкви є милосердя і обов’язок кожного православного не бути байдужим до ближнього.

В свою чергу Тарас Войтович та Юрій Пироганич подякували митрополиту Волинському та Луцькому Ніфонту за спільні благодійні проекти, які ініціює єпархія протягом багатьох років, та прихожанам за підтримку добрих справ, а також наголосили на підтримці районної влади у реалізації спільних заходів на благо громади Рожищенського району.

Подарунки від благодійників отримали  38 сімей ( 50 дітей), які опинилися в складних життєвих обставинах.

Рожищенське благочиння

ФОТО

Переглядів: 24

 
 
 
Перейти до панелі інструментів