Православна молодь провела свято весни у Луцькому ДНЗ №28 компенсуючого типу для дітей з вадами розвитку

«Весна іде красу несе», – таку назву мало невеличке свято, яке дітлахам із вадами розвитку подарували учасники проавославного молодіжного волонтерського руху «Омофор». З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта  молоді люди завітали до спеціалізованаого дитсадка для таких малюків № 28.

Перед початком заходу його благословив голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії. «Шановні вихователі, дорогі волонтери, любі дітки. В цей день я безмежно радий переказати вам вітання від нашого владики митрополита Ніфонта. Приємно сьогодні принести радість у цей дитсадок. Взагалі таких діток ми, віруючі люди, не хочемо вживати слов «неповносправні», ми говоримо «діти із особливою долею. Подарованою Богом». Чому Бог дав саме таку долю ми дізнаємось у вічності. Нехай гоподь благословить усіх вас», – сказав батюшка. Він також вручив діткам солодкий подарунок.

Під час самого дійства для малюків були проведені цікаві ігри та конкурси.

«З благословення керуючого Волинською єпархією митрополита Волинського і Луцького Ніфонта в нас реалізовується багато благодійних соціальних проектів, і  добре що до цього долучається православна молодь»,- наголосив у коментарі ЗМІ голова Інформаційно-просвітницького відділу  Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.

Як розповіла завідуюча ДНЗ №28 компенсуючого типу (спеціалізований) для дітей із вадами розвитку Оксана Марковець наразі в цьому дитсадку виховуються 45 дітей, більшість яких мають вади слуху.

ФОТОЛІТОПИС

Переглядів: 32

 
 
 
Перейти до панелі інструментів