Церква закликає вірних посилити молитви за мирне врегулювання теперішньої політичної ситуації навколо України

У Прощену неділю 2 березня, Божественну Літургію у Свято-Покровському кафедральному храмі, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта, очолив голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.

По завершенні Літургії отець Валентин звернувся до вірних зі словом проповіді, в якому розповів про останні події в церковному житті, зокрема про призначення рішенням Священного Синоду місцеблюстителем Київської митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія.

Отець Валентин пояснив, що Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Володимир залишається Предстоятелем УПЦ, втім важкий стан його здоров’я не дозволяє виконувати йому свої обов’язки в повній мірі, чому Священний Синод і ухвалив рішення про призначення владики Онуфрія місцеблюстителем Київської митрополичої кафедри.

“Загибель людей – це завжди трагедія. Загибель єдинокровних братів, громадян єдиної країни, – це трагедія для всього народу. Тому Українська Православна Церква пропонує продовжити дні жалоби до кінця Великого посту, коли мають відбутися поминання загиблих на 40-й день. Церква пропонує скасувати в цей період усі масові розважальні заходи в країні, а також відповідним чином скорегувати програми телевізійних каналів і радіостанцій”,- наголосив батюшка.

Отець Валентин також розповів, про те, що владика Онуфрій від імені повноти УПЦ звернувся до Предстоятеля РПЦ Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила із проханням вжити усіх заходів, аби не допустити військового протистояння братніх українського і російських народів, про що вже повідомляв сайт Волинської єпархії.

Батюшка також зауважив, що нині наступають дні Великого Посту, коли православні християни повинні приділяти особливу увагу покаянню і молитві. Особливі молитви в цей час слід також підносити за мир в Україні та мир між нашою Державою та сусідніми країнами.

Також, саме цей день є днем особливого поминання померлих (9-й), тож на Богослужінні була вознесена і молитва за вбитих протестувальників.

ФОТОЛІТОПИС

Переглядів: 12

 
 
 
Перейти до панелі інструментів