Священнослужителі Волинської єпархії взяли участь у похованні 21-річного лучанина загиблого на Майдані у Києві

В неділю 23 лютого понад 30 тисяч лучан та гостей міста провели у останній шлях 21-річного лучанина Василя Мойсея, який загинув від кулі снайпера під час останніх трагічних подій в Києві.

З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта у похованні юнака взяли участь голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук та вихованці ВДС. З благословення єпископа Володимир-Волинського і Ковельського Володимира до траурного заходу в Луцьку долучився і клірик Володимир-Волинської єпархії ієромонах Ніфонт (Омельчук).

Десятки тисяч лучан та гостей міста пройшли похоронною ходою від Театрального майдану Луцька до меморіального комплексу «Вічна Слава», де і поховали тіло Василя Мойсея. Варто зауважити, що сліз під час ходи та поховання не могли стримати навіть чоловіки.

Участь у похованні взяли голова Волиньради Валентин Вітер та Луцький міський голова Микола Романюк.

«Ми зібрались тут, щоб віддати останню шану цьому молодому чоловіку, який віддав своє життя за волю України», – зауважив голова Волиньради Валентин Вітер.

В свою чергу Луцький міський голова Микола Романюк пообіцяв, що незабаром на меморіальному комплексі «Вічна Слава» у Луцьку поряд із місцем де поховали Василя Мойсея з’явиться пам’ятна стела загиблим на Майдані від куль снайперів: «це буде символ пам’яті тих, хто віддав життя за Незалежність і волю України».

Сама могила була повністю покрита квітами. Вінок із квітів на могилу Василя Мойсея поклали і вихованці ВДС.

В свою чергу голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук запевнив родину загиблого, що з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта сім’ї Василя Мойсея, як  родинам інших загиблих на Майдані волинян буде надана духовна підтримка та матеріальна допомога.

Переглядів: 33

 
 
 
Перейти до панелі інструментів