Вихованці ВДС здали кров для потреб поранених на Майдані

«Я був хворий, і ви відвідали Мене, бо що ви зробили одному з братів моїх менших – Мені ви зробили», – сказав Господь. Цими днями, внаслідок трагічних подій, які відбулись у нашій Державі, у лікарняних закладах Києва перебувають сотні поранених, які потребують нашої допомоги. З благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта у Волинській єпархії розпочалась акція зі здачі крові для потреб постраждалих під час жахливих подій, які мали місце у столиці.

І ось у неділю 23 лютого донорами у Волинській обласній станції переливання крові стали голова Молодіжного відділу Волинської єпархії ієромонах Ілля (Вишневський) та майже 30 вихованців ВДС. І це лише початок – до цієї допомоги стражденним планують і надалі долучатись священнослужителі, вихованці ВДС, та віряни Волинської єпархії.

«Ми пам’ятаємо відому євангельську притчу про милосердного самарянина. Отож і ми повинні допомогати усім ближнім без винятку – людина страждає і ми повинні допомогти. Я це вже робив два рази ще студентом Духовної семінарії», – сказав, у коментарі прес-службі Волинської єпархії ієромонах Ілля (Вишневський).

За словами головного лікаря Волинської обласної станції переливання крові Юрія Кременця, такої кількості донорів як в ці дні не спостерігалось ще ніколи за всю історію існування станції: «в п’ятницю кров здали 270 чоловік і працівники станції були на роботі до 21-ї години, в суботу здали кров більше 100 чоловік, а сьогодні в неділю – близько 50 чоловік. А зазвичай наша станція приймає 10 – 15 чоловік на добу».

«Церква сьогодні, як і завжди, не стоїть осторонь питань доброчинності і сьогодні знову і знову підтримує тих, хто постраждав на Майдані. З благословення нашого Предстоятеля Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира і нашого правлячого архієрея митрополита Волинського і Луцького Ніфонта ми допомагатимемо сім’ям тих, хто ще страждає, і одним із виявів цієї допомоги є та кров, яка необхідна для київських лікарень. Ми вдячні головному лікарю цієї медустанови за те, що він погодився позачергово прийняти студентів нашої духовної школи, а також наших священнослужителів, які виконують цю заповідь любові», – зауважив голова Інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук.

«Коли біда приходить до нас – це наша спільна біль, спільна біда і кожен повинен докласти усіх зусиль, щоб подолати ті труднощі, які ставить перед нами доля. Я дуже щасливий, що серед студентів нашої Волинської духовної семінарії віднайшлися молоді люди, які добровільно зголосились здати свою кров для потреб постраждалих. Я хочу подякувати і батькам, які виховали таких прекрасних дітей», – додав ректор ВДС протоієрей Рустик Капауз.

ФОТОЛІТОПИС

Переглядів: 15

 
 
 
Перейти до панелі інструментів