Хору незрячих храму Всіх святих землі Волинської виповнилося 11 років + ВІДЕО

ХОР, ЯКИЙ СПІВАЄ ДУШЕЮ

Це і досі єдиний в Україні хор незрячих, котрий може повноцінно і самостійно співати на Божественній літургії. Торішній 10-річний ювілей хор відзначив виступом у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі. Богослужіння очолював митрополит Київський і всієї України Володимир, і крім митрополичого хору та хору київських духовних шкіл співали і хористи із Луцька. Цей виступ вони сприймають як своє визнання.

Волинська єпархія УПЦ з обласним відділенням УТОС співпрацює вже дуже давно, за сприяння єпархії та з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта видано уже кілька духовних книг шрифтом Брайля. Нині готується видання букварика для незрячих діток. А хор став віддушиною для дорослих, котрі несуть у цьому житті свій непростий хрест. Виступаючи нещодавно на першому в історії єпархії Фестивалі колядок хор незрячих просто зачарував своїм злагодженим співом. І це люди, котрі не бачать нот, не можуть прочитати слова піснеспіву… Проте вони співають, здається, самим серцем. Засновником і керівником хору став протоієрей Олександр Мазурак. Він каже, що головним було прилучити людей до Господа, аби вони відчували себе повноправними християнами. Адже незрячій людині важко зорієнтуватися у храмі, потрібна допомога сторонніх. А участь у хорі додає їм впевненості, вони відчувають, що перебувають до Господа значно ближче.

Найважливіше, що потрібно і керівнику, і хористам, це безмежне терпіння. Але любов до Бога допомагає долати усякі труднощі. Хор незрячих співає на недільній літургії у храмі Всіх святих землі волинської, співав у Свято-Успенській Почаївській Лаврі, у Зимненському та Чарторийському монастирях. Торік до 10-річного ювілею Волинська єпархія УПЦ подарувала незрячим хористам гарні сценічні костюми. Свою 11 річницю вони відзначать на 20 Різдвяному благодійному концерті, бо саме на такому концерті з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта вони й заспівали перший раз…

Хай же милосердний Господь не залишає їх у своїх молитвах, аби вони мали здоров’я і натхнення ще довго радувати нас і Господа своїм божественним співом.
Наталія МАЛІМОН

Переглядів: 29

 
 
 
Перейти до панелі інструментів