Провідний спеціаліст із сектознавства прочитав у Луцьку лекцію для православної молоді

У суботу, 11 січня, з благословення митрополита Волинського і Луцького Ніфонта викладач Київської духовної академії та семінарії, провідний спеціаліст з сектознавства професор Віктор Чернишов прочитав для православної молоді Волинської єпархії лекцію «Про буття Бога».

На лекцію були запрошені учасники православних молодіжок єпархії та студенти Волинської духовної семінарії.

Перед лекцією Віктор Чернишов також відвідав Волинську духовну семінарію та привітав почесного ректора цього духовного навчального закладу із 90-річчям. Проректор ВДС з наукової роботи протоієрей Олександр Богданов провів для професора КДАіС невеличку екскурсію Волинською духовною семінарією та коротко ознайомив його з навчальним процесом.

Перед  лекцією голова інформаційно-просвітницького відділу протоієрей Валентин Марчук, від імені владики подякував Віктор Чернишову за те, що він знайшов час і прибув до Волинської єпархії прочитати лекцію для місцевої православної молоді, а також подарував йому копію Волинської ікони Божої Матері.

Головною темою самої лекції були аргументи, якими віруючі люди можуть заперечити атеїстам на їх закиди. Так, зокрема Віктор Чернишов наголосив, що зазвичай атеїсти доводять, що «Бога ніхто не бачив», що «наука довела, що Бога нема», а також що «Біблія має суперечності», та «у світі існує зло».

«Ми не можемо побачити багато чого, про що говорить емпірична наука – безкінечність Всесвіту, ДНК, але ніхто не скаже, що вони не існують. А Бог є Дух. Ось тут хочеться навести цитату Ісаака Сиріна «Буття Боже пізнається силою життя», тобто якщо людина почне жити згідно Божих заповідей, то вона зможе відчути присутність Бога у своєму житті. Щодо науки, то якщо наука є емпіричною, то релігія належить не розуму, а серцю», – такі зокрема приклади навів професор.

Про нібито «суперечності» Біблії, лектор зауважив, що Святе Писання було написане людьми, але під натхненням Святого Духа. «А щодо зла, то якби Бог вирішив його знищити, то довелось би знищити кожного з нас. Але ви згадайте, що спитали одного разу учні Спасителя? «Хто  ж може спастись?».

А Господь відповів «неможливе людині можливо Богу». Адже на Голгофському Хресті Спасителя  тримали не іржаві цвяхи, а любов до людей», – підкреслив лектор.

А завершив професор свою лекцію темою існування сект, які проповідують спотворене поняття про Бога, являючи собою «псевдодуховність».

«Такі лекції надзвичайно важливі. Адже моя мета – розповісти православним молодим людям про те, як можна спілкуватись із невіруючими, доводити буття Боже, відповідаючи на основні аргументи атеїстів. Звісно також вони мають мати правильне уявлення про те, що таке секта, в першу чергу розуміти духовну сутність цього явища», – зауважив, у коментарі прес-службі Волинської єпархії професор Віктор Чернишов.

ФОТОЛІТОПИС

Переглядів: 20

 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment

 
 




 
 
Перейти до панелі інструментів